Print this page
Tuesday, 02 April 2019 16:28

208 dječaka i djevojčica iz 20 država na ZABA CUP-u 2019. u Vinkovcima

Written by 
Rate this item
(0 votes)
VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba Vinkovci od 6. do 14. travnja održava se 12.međunarodni teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina pod imenom “Zaba Cup 2019.' koji će okupiti 208  tenisača i tenisačica iz 20 država, a igra se pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke.
 
-''U konkurenciji dječaka od prva četiri nositelja tri su iz Hrvatske i to prvi nositelj Antonio Voljevac te treći i četvrti Fran Rakonić i Matej Dodig. Drugi nositelj kod dječaka je Leo Cohen Bacrie iz Francuske. Kod djevojčica od hrvatskih igračica treća nositeljica je Nora Knežević. Prva nositeljica je Sarah Iliev iz Francuske, a druga Jovana Gruić iz Srbije. I Teniski klub Vinkovci će na ovom turniru imati svoje predstavnike. U glavnom turniru kod djevojčica nastupiti će Petra Olij, a kod dječaka Ilija Kopić, dok će u kvalifikacijama igrati Karlo Brkić.”, rekao je Vlado Vergaš, direktor turnira.
 
Teniski klub ''Vinkovci'' ima jednu od najboljih infrastruktura za igranje i treniranje tenisa, a u slučaju lošeg vremena raspolaže i s dvoranom sa četiri teniska terena. Tereni se nalaze u centru grada u sklopu sportskog centra gdje se nalaze bazen, teretana, fitnes centar i atletska staza. 
 
“Sve to prepoznali su i vodeći ljudi Hrvatskog teniskog saveza te će su uoči početka turnira u suradnji s Teniskim savezom Francuske održati trodnevni kamp na kojem će sudjelovati po deset hrvatskih i francuskih igrača.Ono što je svakako posebnost  za vrijeme trajanja turnira biti će izložen pokal za osvojeno prvo mjesto u Davisovom kupu 2018. godine popularna “salatara” koji će posjetitelji moći vidjeti i slikati se uz njega, rekao je Vergaš.
 
U ime glavnog pokrovitelja turnira Zagrebačke banke konferenciji za medije nazočio je i Anto Kurtušić, direktor Zagrebačke banke podružnice Vinkovci.
 
”Zagrebačka banka je društveno odgovorna institucija koja prepoznaje ovaj vid brige za djecu te unatoč ovim teškim vremenima uvijek nađemo mogućnosti i snage da popratimo sport i micanje djece s putova koji su nam strani. Zagrebačka banka podupire projekte u vezi s djecom i mladima s ciljem pomaganja i razvijanja zajednice u kojoj djelujemo te sam uvjeren da ćemo i dalje pričati ovu priču zajedno s gradom Vinkovci i teniskim klubom”, rekao je Kurtušić.
 
Prvi susreti kvalifikacija igraju se u subotu, 6. travnja u 9 sati. Glavni turnir počinje u ponedjeljak, 9. travnja u 9 sati, dok će se svečano otvorenje turnira održati u utorak, 10. travnja, s početkom u 20 sati.
 
Read 252 times Last modified on Tuesday, 02 April 2019 18:24
Super User

Donec justo metus, congue a dignissim ut, faucibus in lorem. Ut sollicitudin felis quis erat sodales tempor. Vivamus mauris lorem, condimentum a cursus nec, pretium non mi. Vestibulum ullamcorper lacus id tellus.

Website: www.zootemplate.com

Latest from Super User