Najbolji vinkovački tenisači

 

Marija (Marica ) Crnadak

Marija (Marica)  Crnadak jedna je od najuspješnijih tenisačica Hrvatske. Dominirala je u razdoblju od 1946. do 1956. g. Bila je deseterostruka prvakinja države. 

Rođena je 1922.g. u Brinju. Između dva svjetska rata s roditeljima doselila je u Vinkovce  gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Bila je svestrana sportašica te igrala stolni tenis i tenis, a voljela je skijanje i klizanje. Već sa 17 godina nastupala je na državnom prvenstvu u tenisu. Nastupala je za tadašnju državnu reprezentaciju u Italiji na prvom međudržavnom susretu. Za  tadašnju državnu reprezentaciju nastupala je 1943./44. godine. Poslije II. svjetskog rata osvajala je naslove prvakinje bivše Jugoslavije od 1946. do 1953.,  te 1955. i 1956. godine. Nastupala je u parovima te mješovitim parovima i osvajala naslove prvakinje od 1951. do 1959. godine. Nastupala je na međunarodnim turnirima Wegen 1953., Kitzbühel 1954. i Zel am See 1954. godine, gdje je osvajala pobjedničke pehare. Godine 1957. nastupala je i  na čuvenom turniru na londonskom Wimbledonu.

Nataša Zoričić

Nataša Zoričić rođena je u Vukovaru, no najveće sportske uspjehe polučila je kao članica teniskog kluba Vinkovci. Bila je prva na rang listi HTS-a do 16 g. 2003. godine kada je na Međunarodnom prvenstvu Hrvatske do 16 g. – osvojila  3. mjesto. Na Otvorenom prvenstvu Vinkovaca do 16 g. osvojila je 1. mjesto. Na Prvenstvu Hrvatske do 16 g. plasirala se u četvrtfinale, kao i na ITF  «Epetion-Cup» do 18 godina. Na ITF do18 godina u Mostaru također je kao i na seniorskom prvenstvu Hrvatske nastupila u četvrtfinalu. Na seniorskom prvenstvu Hrvatske u igri parova nastupila je u finalu. Igrala je za reprezentaciju Hrvatske do 16. g. Izabrana je kao jedina igračica iz Hrvatske u Head team Elite u tenisku akademiju u Barceloni (Sanchez-Casal).

Kao članica TK “Vinkovci”  proglašena je za najperspektivniju sportašicom grada Vinkovaca za 2003. godinu. Prva mjesta osvajala je na nizu turnira u Slavoniji i diljem Hrvatske. Otišla je U SAD gdje uz školovanje nastavila s igranjem tenisa.