Povijest

Tenis se igra u Vinkovcima već u 19.stoljeću.Prvo igralište sagrađeno je 1913.godine, a prvi klub pod imenom ”Cibalia” počeo je raditi nakon Prvog svjetskog rata.

Godine 1923. vinkovački tenisači osnivaju klub pod današnjim nazivom.Poslije toga duže razdoblje tenis se igra na osnovi ljubavi teniskih entuziajsta. Teniski klub ponovno je počeo sa radom 1980. godine i danas spada u jedan od najvećih športskih kolektiva u gradu i šire.

Klub je smješten u športskom centru Lenije, skoro u samom centri Vinkovaca.ima 13 terena, od čega 9 vanjskih i četiri terena u dvorani.Tereni su tako izgrađeni da se na njima mogu igrati svi turniri svjetskog ranga.

Teniski klub Vinkovci bio je organizator mnogih velikih natjecanja kao što su: Borotra cup 1983., Pojedinačno prvenstvo Hrvatske 1986., Galea cup 1987., Prvenstvo Republike Hrvatske do 14. godina 1987., Nec World Youth cup (svjetsko tenisko omladinsko prvenstvo – STOP) 1990. , a nama je čast da su na terenima našeg kluba igrala svjetska imena tenisa: Palada, Ivanišević, Đoković, Prpić, Enquist, Johansson, Medvedev, Kafeljnikov, Kučera, Čilić,Dreekman, Špear, Monika Seleš, Korda, Coretja.