VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ”Vinkovci” od 5.-10. rujna 2020. održano je HEP državno prvenstvo za dječake i djevojčice do 14 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

U prvom polufinalu u kategoriji dječaka  Antonio Voljavec (1, Ponikve) je bio bolji od Doriana Salopeka (3, Ogulin) sa  6:4, 6:4, dok je u drugom polufinalu Fran Rakonić (2, Nova Gradiška) nadvisio još jednog Ogulinca Luku Neralića sa 6:3, 6:1. U finalu turnira gledali smo odličan susret u kojem su igrali Antonio Voljavec i Fran Rakonić, na kraju je pobijedio  Voljavec sa 6:1, 7:6(4).

-Bilo je teško u finalu protiv Frana, posebno u drugom setu gdje sam dva puta gubio.Znao sam da ako dam svoj maksimum da mogu izvući i drugi set.Kad pogledam cijeli turnir, odlični mečevi, organizacija vrhunska, rekao je Antonio Voljavec, pobjednik u kategoriji dječaka do 14 godina.

U kategoriji djevojčica do 14 godina  u prvom polufinalu  Dora  Mišković (Vulpes) je bila uvjerljiva protiv Lune Ivković (4, Iteam) sa  6:2, 6:1, , dok je u drugom polufinalu Sofija Ćorić (Vulpes) bila bolja protiv Dore Biondić (8, Opatija) sa 6:1, 6:4. Dora Mišković je u finalu potvrdila svoju kvalitetu i sa 6:0, 6:4 nadigrala Sofiju Ćorić.

-Sretna sam što sam osvojila prvo mjesto, dobro sam odigrala turnir.Prvi set sam dobro odigrala, što se vidilo i po rezulatatu, no u drugom setu je Sofija dobro odigrala.Tijekom turnira bilo je jako puno dobrih mečeva, posebno protiv Lane Preis koji je trajao gotovo 3,5 sata.Organizacija turnira u Vinkovcima je bila jako dobra, rekla je Dora Mišković, pobjednica turnira u kategoriji djevojčica.

Najbolji muški par su Fran Rakonić (Nova Gradiška) i Dorian Salopek (Ogulin) koji su u finalu ispustili tek jedan gem protiv drugopostavljenog ogulinskog dvojca Kristijan Kolić/Anton Stipetić  6:0, 6:1. Dora Mišković i Lana Preis (obje Vulpes) opravdale su status favoritkinja u finalu ženskih parova i stigle su do naslova državnih prvakinja nakon slavlja nad Dorom Biondić (Opatija) i Lorenom Tomić (Terra) sa 6:1, 6:3.

-Teniski klub ”Vinkovci” dobio je organizaciju državnog do 14 godina i mogu reći da je sve prošlo jako dobro.Orgnizacija je malo drugačija u odnosu na prethodne godine zbog epidemioloških mjera.Pogledala sam finalne susrete i vidi se da hrvatski tenis ima svoju budućnost, rekla je Jelena Kostanić, sportska direktorica u Hrvatskom teniskom savezu.

Nagrade najuspješnijima podjelili su Mario Brkić, predsjednik Tenisog kluba ”Vinkovci”, Igor Blažević, izbornik u kategoriji do 14 godina, Jelena Kostanić, sportska direktorica u Hrvatskom teniskom savezu i Gabrijel Šokičić, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika.