VINKOVCI- Teniski klub  Vinkovci uputio je dopis Stožeru Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije i Stožeru CZ Hrvatske  za izuzećem obveze zatvaranja kluba detaljno iznoseći činjenice o klubu i  mogućnostima.

-Budući smo ozbiljan klub koji ima velik broj zaposlenika ovo zatvaranje će nas izuzetno pogoditi.Bilo kakvim prestankom rada, klubu u potpunosti nestaju prihodi a radnicima bi trebali isplatiti plaće ili ih otpustiti, što nikako ne bismo željeli.Još jednom apeliramo da se ne generaliziraju odluke već da se detaljno sagledaju posebnosti svakoga.Sport je zasigurno vrlo važan čimbenik dobroga ljudskog zdravlja i među zadnjima bi ga se trebalo zabranjivati. Molimo Vas da učinite sve u Vašoj moći kako bi mogli nastaviti s radom te tako omogućiti ljudima zdrav način života a radnicima osigurati plaću neophodnu za život ! S vjerom i nadom u brze i dobre povratne vijesti srdačno Vas pozdravljamo, stoji u dopisu kojeg potpisuje Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba ”Vinkovci”.

 

Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske  poslao je odgovor na zamolbu koju prenosimo u cjelosti.

 

”Navedena mjera za individualne (pojedinačne) sportove  (karate, tenis, boćanje, kuglanje, veslanje, streljaštvo, stolni tenis i sl.)  dopušta iznimno treninge i natjecanja samo za vrhunske sportaše (I., II. i III. kategorije).”

 

Osim odgovora Nacionalnog stožera, došao je odgovor Stožera CZ Vukovarsko-srijemske županije u kojem se navodi:

 

”Stožer CZ RH sukladno Odluci Stožera Republike Hrvatske, ovaj stožer nije u mogućnosti derogirati odluku nacionalnog stožera i Teniskom klubu Vinkovci omogućiti nastavak rada. Ostaje nam nadati se da će predložene mjere koje su od ponoći na snazi polučiti željene rezultate kako bi došlo do popuštanja mjera, a samim time nastavka rada sportskih objekata i objekata za rekreaciju.U vjeri da ćemo svi zajedno uskoro uživati u ljepoti teniske igre srdačno Vas pozdravljamo !”