VINKOVCI-U organizaciji Teniskog kluba Vinkovci 40. je put u gradu na Bosutu održan Festival tenisa za dame i gospodu, koji je i ove godine opravdao očekivanja kako domaćina tako i gostiju, a održan je u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Prema tradiciji, vinkovačko okupljanje veterana počelo je uz tamburaše i slavonske specijalitete, a na trodnevnom turniru nastupile su  tenisačice i tenisači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije. Turnir je bio podijeljen u više kategorija, a igralo se prema modificiranom švicarskom sustavu, bez ispadnja za pojedinačni dio, te turnir parova na ispadanje.

U kategoriji do 30 godina  za gospodu prvo mjesto osvojio je Kristian Ikić (Vinkovci), drugi je bio Srđan Fundup (Foča). U kategoriji +30 prvo mjesto osvojio je Hrvoje Alerić (Vinkovci), dok su drugo mjesto podijelili: Milan Antolić  (Sisak),  Dario Vrbaslija (Ivanić Grad), Jurica Janeš (Ivanić Grad), Željko Mihovilić (Županja).U kategoriji  +40 prvo mjesto osvojio je Damir Šesto (Vinkovci), dok su druga mjesta podijelili:  Vjekoslav Rimac (Vinkovci), Boris Dujaković (Doboj), Bruno Radić (Zenica), Damir Hrupec (Zelina). U kategoriji + 50 prvo mjesto osvojio je Janko Brač (Vukovar), dok su druga mjesta podijelili Vlado Svilokos (Sisak), Goran Durković (Podgorica), Kolja Popović (Podgorica), Harun Mahmutović (Sarajevo).U kategoriji +60 prvo mjesto osvojio je Duje Ševerdija (Rab), dok su druga mjesta podijelili: Davor Tomšik ( Ilok), Šime Mikas (Biograd ), Damir Vidović (Zagreb),  Ivo Lučić (Gaflinz), Nikola Štefanac (Vinkovci).

U turniru dama do 50 godina prvo mjesto osvojila je Dora Šelaj (Zagreb), dok su drugo mjesto podijelile Matea Smolčić (Vinkovci) i Ivana Kramarić (Split).U kategoriji dama preko 50 godina prvo mjesto osvojila je Dorela Marcan (Zagreb), a druga mjesta su podijelile Zorica Đurković (Beograd) i Dina Jurenić (Zagreb).

U kategoriji parova za gospodu do 50 godina prvo mjesto osvojio je par Kristian Ikić (Vinkovci)  i  Mario Šlibar (Slavonski Brod ), drugo mjesto osvojio je par Domagoj Bubalo (Vinkovci)  i Željko Mihovilić (Županja ).U kategoriji parova  +50 godina prvo mjesto osvojio je par Damir Čalić i Dinko Bosančić (oba Vinkovci), drugo mjesto osvojio je par Goran Durković (Podgorica) i Kolja Popović (Podgorica).

U kategoriji dama u susretima parova prvo mjesto osvojio je par Tajana Prpić Purgar i Dora Šelaj (obje Zagreb), drugo mjesto osvojile su Tea Štimac (Split) i Suzana Žunić-Milačić (Split).U kategoriji mješovitih parova do 50 godina prvo mjesto osvojio je par Anja i Milan Antolić iz Siska, dok su drugo mjesto osvojili Amer Agić (Visoko, Bosna i Hercegovina) i Tea Štimac (Split). U kategoriji mješovitih parova +50 prvo mjesto osvojio je par Marcan i Vlašić (Zagreb), dok je drugo mjesto osvojio par  Đurković i Džomba (oboje Beograd).

 

Turnir je prigodnim riječima otvorio zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić, dok su se nazočnima na otvorenju turnira obratili Ivan Kubiček, izaslanik vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića i Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba ”Vinkovci”.