VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba Vinkovci od 2. do 4. rujna uspješno je održan 41.Festival tenisa za dame i gospodu koji se ove godine održao po novom sistemu na ispadanje, al je probio sva očekivanja organizatora.

Ove godine imali smo 262 natjecatelja iz 14 država, a prikazan je odličan tenis u sva tri dana, posebno bi istakli  Roberta Marića iz Teniskog kluba Vinkovci kojem je ovo sedma titula pobjednika, dok je njegova kćer Nina osvojila svoj prvi Festival tenisa.

U katrgoriji gospode  do 30 godina u finalu turnira Aleksandar Jovanović (Lozica ) pobijedio je Sašu Markovića (Lozica) sa 6:3, 6:2. U kategoriji preko 30 godina u finalu Milan Antolić (Sisak) pobijedio je Gorana Hummela (Osijek) sa 6:2, 6:4. U kategoriji preko 40 godina u finalu Robert Marić (Vinkovci) pobijedio je sa 6:0, 6:0 Brunu Radića (Visoko). U kategoriji preko 50 godina Aleksandar Lazić (Požarevac) pobijedio je Haruna Mahmutovića (Sarajevo)  6:4, 4:6, 1:1, predaja.U najstarijoj kategoriji Viorel Dinicu (Cluj, Rumunjska), pobjedio je Janka Brača (Vukovar) sa 6:2, 6:4.

U kategoriji dama do 45 godina Nina Marić (Vinkovci) pobijedila je Doru Šelaj (Zagreb)  6:3, 4:1, predaja Šelaj, dok je u kategoriji preko 45 godina Anamarija Velić (Sisak) pobijedila je Helenu Dobranić (Sisak ) sa 2:6, 6:3, 10:3.

U kategoriji parova za gospodu   do 40 godina u finalu turnira par Jovanovič /Marković (oba Loznica) pobijedili su par Bencun/ Antolić (oba Sisak) sa 6:4, 6:2. U kategoriji preko 40 godina  par Gojčić /Jagrinec (Ptuj, Slovenija) pobijedili su par Žurić ( Vinkovci) / Aničić (Subotica) sa  3:6, 6:1, 10:4. U kategoriji preko 50 godina par Ljoljo / Marojević (oba Vinkovci) pobijedili su par Žitnik /Merc (Ptuj, Slovenija) sa 6:1, 5:7, 10:8.

U kategoriji dama u finalu Dora Šelaj i Senka Kosanović (obje Zagreb) pobijedile su par Dea Agić (Zagreb) / Tatjana Purgar  ( Zagreb) sa 6:4, 6:2.

U kategoriji mješovitih parova do 45 godina par Kristian Ikić ( Vinkovci) i Željana Beusan (Dubrovnik) pobijedili su par Amer Agić (Visoko)  / Dea Agić (Zagreb)  sa 6:4, 6:4, dok je u kategoriji mješovitih parova preko 45 godina slavio par Helena Dobranić (Sisak) / Goran  Perković (Sisak ) koji su pobijedili par  Ivica Sadak (Sisak) i Anamarija Velić (Sisak) sa 4:6, 6:3, 14:12.

Ovogodišnji 41. Festival tenisa prigodnim riječima otvorio je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić, dok je na kraju turnir, također prigodnim riječima zatvorio predjednik Teniskog kluba ”Vinkovci” Domagoj Bubalo, koji je između ostaloga rekao:

-Ove godine imali smo izuzetno tešku organizaciju, jer je bilo 262 sudionika iz čak 14 država, što je rekord dosadašnjih Festivala tenisa, međutim imali smo dobru ekipu u organizaciju i sve je na kraju bilo odlično.Znali smo da samo zajedničkim angažmanom svih nas u organizaciji možemo posložiti sve super do kraja.Svi pobjednicima želim ovom prilikom čestitati, gledali smo odličan tenis, a sad polako krećemo s pripremama za 42.Festival tensisa, rekao je Domagoj Bubalo, predsjednik Teniskog kluba Vinkovci.

 

Pobjednci turnira dobili su pehare i prigodni poklon, dok su drugoplasirani, već po tradiciji dobili deku sa grbom  Teniskog kluba Vinkovci.