VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba Vinkovci od 10. do 18. travnja održava se 13.međunarodni teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina pod nazivom ”Zaba Cup 2021.” koji će okupiti 112  tenisača i tenisačica iz 15 država, a igra se pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera.

-Međunarodna krovna organizacija ”Tennis Europe” nam je propisala jedan značajan epidemiološki okvir kojeg se moramo pridržavati kako bi mogli održati samo natjecanje, odnosno natjecanje će biti zatvoreno za gledatelje.Teniski klub ”Vinkovci” će biti zatvoren, osim za natjecatelje i za akreditirane osobe, rekao je Igor Balaš, direktor turnira.

Kako su na snazi stroge epidemiološke mjere, ždrijeb glavnog turnira okupiti će 32 tenisača i tenisačice, dok će u kvalifikacijama biti 32 igrača.Bilo je preko 200 prijava, no zbog situacije, neće se moći održati ždrijeb kako je planirano.

-Očekujem da će oba ždrijeba kvalifikacija biti puna, turnir parova će se igrati na 16 natjecatatelja.Ono što svakako zanimljivo, imamo jednu djevojčicu koja dolazi iz Latvije, rekao je Balaš.

Teniski klub ”Vinkovci” ima jednu od najboljih infrastruktura za igranje i treniranje tenisa.Tereni se nalaze u centru grada u sklopu sportskog centra gdje se nalaze bazen, teretana, fitnes centar i atletska staza.

-U našem Teniskom klubu ”Vinkovci” radi se na popularizaciji sporta i to je nešto što ćemo kao Grad uvijek podržavati.Samo održavanje Zaba Cup-a doprinosi tome da se sve više ljudi želi baviti ovim sportom, a Zaba Cup je prepoznat ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan granica.Drago mi je da se održava unatoč strogim epidemiološkim mjerama, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Kao i prošlih godina, teniski turnir posjeti izbornik dječaka do 14 godina Igor Blažević, koji je ovom prigodom istaknuo kako je organiziran kamp Hrvatskog teniskog saveza, pred sam turnir:

-Na ovogodišnjem kampu imamo osmero igrača, odnosno četiri dječaka i četiri djevojčice. Očekujemo dolazak i ženske izbornice u ovom uzrastu Darije Dešković-Mišković.Uvijek smo solidne rezultate imali tijekom turnira, tako da vjerujem da će biti i ove godine.Kako je Zaba Cup, 3.rang turnira, znalo se događati da naši najbolji ne dolaze, ali ove godine zbog situacije oko korone, imamo dvoje najboljih na turniru u Vinkovcima, Duje Markovina i Dora Mišković, tako da očekujemo vrhunske rezultate, rekao je Blažević.

Prvi susreti kvalifikacija igraju se u subotu, 10. travnja, dok glavni turnir počinje u ponedjeljak, 12. travnja.Finale u pojedinačnoj konkurenciji planirano je za petak, 16.travnja u 10.00 sati, dok će se dan ranije 15.travnja u 15.00 održati finale parova.