VINKOVCI- Državno prvenstvo u tenisu za inženjere šumarstva i drvne tehnologije održano je na terenima Teniskoga kluba ”Vinkovci“.

Ovo natjecanje dvadesettreće po redu, okupilo je 56 igrača većinom zaposlena u Hrvatskim šumama d.o.o. Zagreb, ali i u raznim drugim tvrtkama. Uz  njih su nastupili i šumari iz Slovenije i Srbije.

Igrači su bili podijeljeni u četiri kategorije: jakosna skupina A, jakosna skupina B, turnir dama i turnir parova.  Igralo se po švicarskom sustavu u kojem se ne ispada iz turnira, već se nakon prvoga kola određenog ždrijebom u svakom daljnjem kolu susreću igrači s jednakim omjerom pobjeda i poraza. Nakon žestokih dvodnevnih sportskih borbi najboljima su se pokazali:

U jakosnoj skupina „A“ pobijedio je Josip Đurković iz UŠP Vinkovci, Šumarija Ilok, koji je u finalu pobijedio Željka Perkovića iz UŠP Vinkovci, RJ Šumatrans Vinkovci .

U jakosnoj skupini „B“ najboljim se pokazao Ješa Erčić iz Srbije koji je u finalu pobijedio Želimira Mihića UŠP Bjelovar.

U kategoriji dama pobjednica je Marta Blažičević iz UŠP Požega koja je u finalu pobijedila Katju Konečnik iz Slovenije.

U turniru parova pobjednici su Dario Krapinec i Vedran Zlatar UŠP Koprivnica, koji su u finalu pobijedili Marinka Kolaka i Daria Ježika iz UŠP Vinkovci.

 

Svi pobjednici po kategorijama osvojili su pehare i prigodne skromne poklone koje  im je uručio voditelj UŠP Vinkovci.

 

Sponzor turnira bile su Hrvatske šume d.o.o. Zagreb UŠP Vinkovci, Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije Zagreb, Bjelin-Spačva d.o.o.Vinkovci, Bjelin-Otok d.o.o. Otok, Slavonija DI d.o.o. Slavonski brod, Uni Viridas d.o.o. Zagreb, Strizivojna hrast d.o.o. Strizivojna, Ilić- šumarstvo d.o.o. Vrbanja, Elda drvo d.o.o. Zagreb, Lipovljani lignum d.o.o. Lipovljani, Spin valis d.d. Požega, Šiška d.o.o. Štitar, Šišarka d.o.o. Županja, Peranović d.o.o. Dugo selo, Briliant d.o.o. Vinkovci.

 

Svi sudionici turnira izrazili su veliko zadovoljstvo nastupom, druženjem i atmosferom na turniru, najavivši svoj dolazak i dogodine.